Jahody naložené v rumu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 349 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 0 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 155 mg
- Vláknina 4000 mg
- Vitamín A 4000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr smícháme spolu s vanilkovým cukrem. Jahody očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a překrojíme na půlky.
-
2
Rozpůlené jahody střídavě navrstvíme do připravených sklenic. Nejdříve dáme vrstvu jahod, které posypeme cukrem a pokapeme rumem. Vrstvíme až do skončení všech surovin.
-
4
Naplněné sklenice zavíčkujeme a uskladníme na chladné a tmavé místo.