Jahody naložené v rumu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 5 dl Rum
  • 1 kg Jahody zahradní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 349 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 155 mg
  • Vláknina 4000 mg
  • Vitamín A 4000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr smícháme spolu s vanilkovým cukrem. Jahody očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a překrojíme na půlky.

  • 2

    Rozpůlené jahody střídavě navrstvíme do připravených sklenic. Nejdříve dáme vrstvu jahod, které posypeme cukrem a pokapeme rumem. Vrstvíme až do skončení všech surovin.

  • 4

    Naplněné sklenice zavíčkujeme a uskladníme na chladné a tmavé místo.

Komentáře k receptu