Sýr smažený v řídkém těstě

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 g Tuk
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 688 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 174 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 211.4 mg
  • Draslík 38.9 mg
  • Vláknina 126 mg
  • Vitamín A 126 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce osolíme, ušleháme je do pěny, přidáme mouku a šálek mléka. Umícháme těsto, které ještě zředíme mlékem na hustotu těsta na kapání.

  • 2

    Sýr nakrájíme na plátky a obalujeme nejdříve v hladké mouce, potom v těstě a ihned rychle smažíme v horkém tuku.

Komentáře k receptu