Pečený pstruh s mandlovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 26 g
- Sodík 166 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 116 mg
- Draslík 894.1 mg
- Vláknina 4894.8 mg
- Vitamín A 4894.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme je a nasekáme najemno.
-
2
Cibule a stroužky česneku oloupeme a nadrobno nakrájíme.
-
3
Pstruhy očistíme, omyjeme studenou vodou, osušíme a osolíme.
-
4
V pánvi rozehřejeme část oleje a ryby na něm z obou stran opečeme. Vyjmeme a dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.
-
5
Do pánve dolijeme olej, rozehřejeme a osmažíme na něm nakrájenou cibuli a česnek. Směs v pánvi zaprášíme moukou, přilijeme pivo s trochou vody, promícháme a vše provaříme. Nakonec přidáme rajčatový protlak a nasekané mandle, omáčku dochutíme pepřem a solí, promícháme a necháme chvíli vařit.
-
6
Pstruhy na talířích polijeme mandlovou omáčkou a podáváme s vařenou nebo dušenou rýží.