Pečený pstruh s mandlovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 800 g Pstruh
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 472 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 166 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 116 mg
  • Draslík 894.1 mg
  • Vláknina 4894.8 mg
  • Vitamín A 4894.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme je a nasekáme najemno.

  • 2

    Cibule a stroužky česneku oloupeme a nadrobno nakrájíme.

  • 3

    Pstruhy očistíme, omyjeme studenou vodou, osušíme a osolíme.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme část oleje a ryby na něm z obou stran opečeme. Vyjmeme a dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.

  • 5

    Do pánve dolijeme olej, rozehřejeme a osmažíme na něm nakrájenou cibuli a česnek. Směs v pánvi zaprášíme moukou, přilijeme pivo s trochou vody, promícháme a vše provaříme. Nakonec přidáme rajčatový protlak a nasekané mandle, omáčku dochutíme pepřem a solí, promícháme a necháme chvíli vařit.

  • 6

    Pstruhy na talířích polijeme mandlovou omáčkou a podáváme s vařenou nebo dušenou rýží.

Komentáře k receptu