Marmeláda z jeřabin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 0 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 92 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1.3 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jeřabiny, které přešly prvním mrazem, zbavíme stopek. Poškozené a nezralé plody odstraníme. Potom jeřabiny ponoříme do teplé vody, následovně je opláchneme pod tekoucí vodou a vložíme do hrnce. Do hrnce přilijeme 2 dl vody a za stálého míchání na mírném ohni pomalu dusíme, až do jejích změknutí.
-
2
Stálým mícháním přidáváme cukr a také vanilkový cukr. Jeřabinovou směs vaříme tak dlouho, aby se vyvařila polovina tekutiny. Nakonec vlijeme třešňovici, důkladně promícháme a stáhneme ze sporáku.
-
3
Ještě horkou řídkou marmeládu naběračkou přeléváme do sklenic. Naplněné sklenice dobře zavíčkujeme. Na několik minut je převrátíme víčky dolu a uskladníme na tmavém studeném místě.