Smažené řízky ze srnčí kýty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 331 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 9 g
- Sodík 244 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 95.4 mg
- Vláknina 2941.2 mg
- Vitamín A 2941.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a v misce utřeme se solí.
-
2
Srnčí kýtu omyjeme studenou vodou, odstraníme z ní blány a naporcujeme jí na plátky, které naklepeme, potřeme utřeným česnekem a opepříme. Plátky masa pak postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej a připravené obalené maso v něm z obou stran zvolna smažíme, až je měkké.
-
4
Srnčí řízky podáváme s kolečkem citronu a vařenými bramborami.