Telecí plátky dušené na slanině a pivu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 800 g Telecí kýta
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 502 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 181.5 mg
  • Draslík 886 mg
  • Vláknina 1739.8 mg
  • Vitamín A 1739.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na proužky. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Telecí kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, na okrajích nařízneme, opepříme a osolíme.

  • 3

    Na dno žáruvzdorné mísy nebo většího nižšího hrnce rozložíme plátky slaniny, na ně dáme nakrájené maso, pak kolečka cibule a nahoru opět slaninu. Do mísy přilijeme pivo s trochou vody a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu.

  • 4

    Měkké plátky masa vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, prudce ji osmahneme, naředíme trochou vody, promícháme, dochutíme pepřem a solí a krátce převaříme. Maso vložíme zpět, prohřejeme ho a podáváme s rýží, přelité hustou šťávou.

Komentáře k receptu