Telecí plátky dušené na slanině a pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 23 g
- Sodík 502 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 181.5 mg
- Draslík 886 mg
- Vláknina 1739.8 mg
- Vitamín A 1739.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na proužky. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.
-
2
Telecí kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, na okrajích nařízneme, opepříme a osolíme.
-
3
Na dno žáruvzdorné mísy nebo většího nižšího hrnce rozložíme plátky slaniny, na ně dáme nakrájené maso, pak kolečka cibule a nahoru opět slaninu. Do mísy přilijeme pivo s trochou vody a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu.
-
4
Měkké plátky masa vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, prudce ji osmahneme, naředíme trochou vody, promícháme, dochutíme pepřem a solí a krátce převaříme. Maso vložíme zpět, prohřejeme ho a podáváme s rýží, přelité hustou šťávou.