Telecí kotlety s parmezánem na pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Parmezán
  • 600 g Telecí kotlety
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 dl Voda pitná
  • 0.1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 599 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 137.6 mg
  • Draslík 583.9 mg
  • Vláknina 1750.3 mg
  • Vitamín A 1750.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýr najemno nastrouháme. Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme.

  • 2

    Telecí kotlety omyjeme studenou vodou, osušíme, z obou stran naklepeme, okmínujeme, opepříme a osolíme.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme máslo, kotlety v něm prudce z obou stran opečeme, pak je vyjmeme a na másle v hrnci zpěníme nakrájenou cibuli. Kotlety vrátíme zpátky, podlijeme pivem s trochou vody a dusíme pod poklicí, až jsou měkké. V průběhu dušení podle potřeby případně přilijeme vodu.

  • 4

    Měkké kotlety dáme na servírovací talíře a posypeme je nastrouhaným parmezánem. Šťávu dochutíme sójovou omáčkou, pepřem a solí, nalijeme ji na porce masa a podáváme.

Komentáře k receptu