Telecí kotlety s parmezánem na pivě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 12 g
- Sodík 599 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 137.6 mg
- Draslík 583.9 mg
- Vláknina 1750.3 mg
- Vitamín A 1750.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sýr najemno nastrouháme. Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme.
-
2
Telecí kotlety omyjeme studenou vodou, osušíme, z obou stran naklepeme, okmínujeme, opepříme a osolíme.
-
3
V hrnci rozehřejeme máslo, kotlety v něm prudce z obou stran opečeme, pak je vyjmeme a na másle v hrnci zpěníme nakrájenou cibuli. Kotlety vrátíme zpátky, podlijeme pivem s trochou vody a dusíme pod poklicí, až jsou měkké. V průběhu dušení podle potřeby případně přilijeme vodu.
-
4
Měkké kotlety dáme na servírovací talíře a posypeme je nastrouhaným parmezánem. Šťávu dochutíme sójovou omáčkou, pepřem a solí, nalijeme ji na porce masa a podáváme.