Husa na česneku a pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Husa domácí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2.5 dl Pivo světlé 12% 4,5% obj.
  • 3 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2430 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 216 g
  • Sodík 658 mg
  • Bílkoviny 100 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 505.8 mg
  • Draslík 2021.6 mg
  • Vláknina 1981 mg
  • Vitamín A 1981 mg
  • Vitamín B6 2.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Cibule oloupeme a nadrobno je nakrájíme.

  • 2

    Husu omyjeme, osušíme a naporcujeme. Porce husy potřeme česnekem se solí a posypeme mletým zázvorem.

  • 3

    V pekáči rozehřejeme sádlo a zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Pak

  • 4

    přidáme porce husy a ze všech stran je opečeme, podlijeme pivem a

  • 5

    přikryté poklicí dusíme doměkka. V průběhu pečení maso poléváme výpekem a podle potřeby přiléváme vodu.

  • 6

    Měkké maso vyjmeme z pekáče, šťávu vydusíme do tuku a zaprášíme moukou, kterou krátce osmahneme. Pak přilijeme trochu vody, necháme krátce převařit a dochutíme solí. Do pekáče vrátíme porce husy, prohřejeme je a podáváme s bramoborovými knedlíky.

Komentáře k receptu