Biftek na pivě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 16 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 337.2 mg
- Draslík 733.1 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso omyjeme, osušíme a naporcujeme na cca 3 cm silné plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme.
-
2
V pánvi rozpálíme olej a bifteky na něm pečeme z každé strany přibližně 5 minut. Upečené měkké maso přendáme na talíře.
-
3
Do výpeku v pánvi přilijeme pivo, promícháme, krátce ho povaříme a zjemníme zhruba 1/2 másla.
-
4
Ve druhé pánvi rozehřejeme zbylé máslo, rozklepneme na něj vejce, necháme srazit bílky, žloutek by měl zůstat tekutý.
-
5
Bifteky na talíří přelijeme šťávou, na každý dáme 1 vejce a podáváme.