Tvarohové knedlíky se slívami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hrubá
  • 500 g Tvaroh tučný
  • 200 g Krupice dětská
  • 80 g Cukr moučkový
  • 100 g Perník
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1.5 dl Mléko polotučné
  • 1 kg Slívy
  • 3 polévková lžíce Hrozinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1672 kcal
  • Sacharidy 270 g
  • Tuky 94 g
  • Sodík 346 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 151 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 2150.5 mg
  • Vláknina 38500 mg
  • Vitamín A 38500 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 411.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slívy omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Do každé dáme místo pecky velkou hrozinku (1-2).

  • 2

    Připravíme tvarohové těsto. Měkký tvaroh dáme do mísy. Přidáme k němu mléko, vejce, dětskou krupici, hrubou mouku a sůl. Vše dobře promícháme, těsto dáme na pomoučený vál a vyválíme z něj váleček o průměru asi 5 cm. Nakrájíme dílky široké asi 2 cm. Z každého utvoříme malou placičku, doprostřed vložíme slívu a dobře těsto zabalíme. V dlaních potom vytvarujeme kulaté knedlíky.

  • 3

    V hrnci přivedeme k varu asi 2.5 litru vody s 1 lžičkou soli. Knedlíky opatrně vhazujeme do vody, pomalu je vaříme asi 6-8 minut, podle velikosti. Občas je promícháme, aby se nepřilepily ke dnu. Vyjmeme je děrovanou naběračkou a klademe na talíře. Posypeme moučkovým cukrem, nastrouhaným perníkem a roztopeným máslem. Podáváme je hned horké.

Komentáře k receptu