Zemlbába s jablky a hruškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Jablka
  • 120 g Cukr krupice
  • 300 g Hrušky
  • 12 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cukr skořicový
  • 5 dl Mléko plnotučné
  • 2.5 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Hrozinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1104 kcal
  • Sacharidy 140 g
  • Tuky 115 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 196.2 mg
  • Draslík 213.9 mg
  • Vláknina 20164 mg
  • Vitamín A 20164 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 873.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlíky z předešlého dne nakrájíme na plátky (1 cm). Omytá zdravá a osušená jablka i hrušky rozkrájíme na poloviny a vykrojíme jádřince. Jablka nakrájíme i se slupkou na plátky. Hrušky oloupeme a též je nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    V misce vyšleháme mléko se smetanou, vejci a cukrem. Omyjeme velké hrozinky a necháme je v sítu okapat.

  • 3

    Zapékací mísu vytřeme 2-3 lžícemi másla. Na dno poklademe 1/3 nakrájených rohlíků, na ně položíme 1/2 ovoce, posypeme je cukrem, skořicovým cukrem a 1/2 hrozinek. Tyto vrstvy znovu opakujeme, poslední vrstva bude z plátků rohlíků. Vše přelijeme rozšlehanými vajíčky a povrch polijeme 2-3 lžícemi roztopeného másla.

  • 4

    Zemlbábu dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200 °C přibližně 35-40 minut dozlatova. Upečenou zemlbábu podáváme teplou nebo studenou.

Komentáře k receptu