Rybízovo-jablečný koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 50 g Hrozinky
  • 500 g Jablka
  • 100 g Tuk Hera jedlý
  • 50 g Cukr krupice
  • 220 g Mouka polohrubá
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 5 polévková lžíce Marmeláda rybízová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 40.9 mg
  • Draslík 587 mg
  • Vláknina 12427.7 mg
  • Vitamín A 12427.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve slupce uvaříme brambory den předem a hned oloupeme.

  • 2

    Druhý den je nastrouháme.

  • 3

    Jablka oloupeme, vyndáme jadřince, rozčtvrtíme, nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou.

  • 4

    Mouku, heru, sůl a cukr smícháme, přidáme žloutek a brambory.

  • 5

    Zpracujeme těsto a rozdělíme na dva stejné díly.

  • 6

    Jeden díl vložíme do vymazané koláčové formy.

  • 7

    Na těsto dáme plátky jablek, posypeme skořicí a vanilkovým cukrem, potřeme marmeládou, přidáme rozinky a ořechy.

  • 8

    Potřeme bílkem okraje, přiložíme druhý plát těsta a přitiskneme ho na okraji.

  • 9

    Potřeme povrch koláče bílkem a při 160 stupních pečeme dozlatova.

Komentáře k receptu