Sterilovaný salát z čerstvých paprik
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 67 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 0 g
- Sodík 975 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 193.3 mg
- Vláknina 3800 mg
- Vitamín A 3800 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 104.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky očistíme, důkladně omyjeme, odstraníme semínka a pokrájíme na tenké nudličky. Promícháme se lžící soli a necháme několik hodin odležet. Poté papriky vyjmeme ze šťávy, kterou pustily, a rozdělíme je do sklenic.
-
2
Mezitím ocet, sůl a cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Roztokem zalijeme papriky, sklenice zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme po dobu 5 minut od bodu varu. Po vychladnutí uložíme na temném a studeném místě.