Rybí filé smažené v pivním těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka polohrubá
  • 800 g Filé rybí
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 327 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 91 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 101.6 mg
  • Vláknina 4200 mg
  • Vitamín A 4200 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse rozšleháme vajíčka s pivem, přisypeme mouku, přidáme sůl a vytvoříme hladké těstíčko.

  • 2

    Rybí filé omyjeme, osušíme, nakrájíme na porce a obalíme v připraveném pivním těstě.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a obalené filé v něm z obou stran usmažíme dozlatova.

  • 4

    Porce rozdělíme na talíře, přidáme k nim plátek citronu a podáváme.

Komentáře k receptu