Slezské škvarkové pirohy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 12 g
- Sodík 145 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 1105.8 mg
- Vláknina 15657.5 mg
- Vitamín A 15657.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, uvaříme v osolené vodě a pak je ještě teplé oloupeme a necháme vychladnout.
-
2
Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s třetinou škvarků, které jsme nakrájeli na malé kousky.
-
3
Vychladlé brambory nastrouháme, přidáme k nim dvě vejce, krupici, mouku a sůl a vypracujeme těsto. Do něj pak vmícháme směs škvarků s česnekem.
-
4
Těsto rozválíme na přibližně půl centimetru silný plát a rozkrájíme ho na čtverce. Na každý díl těsta pak dáme škvarky, okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a čtverec přeložíme tak, aby vznikl trojúhelník. Kraje k sobě pevně přitiskneme.
-
5
V pánvi rozehřejeme olej a pirohy na něm smažíme, až mají zlatavou barvu. Podáváme je teplé.