Hříbková omeleta

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hříbky čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 3 ks Rohlíky bílé
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 2.5 dl Mléko plnotučné
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 0.5 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 0.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 217 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 275.6 mg
  • Draslík 456.5 mg
  • Vláknina 4425.7 mg
  • Vitamín A 4425.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 412.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a osušíme. Pokrájíme je na malé kousky. Rohlíky pokrájíme na kostky, dáme je do mísy, přelijeme mlékem a necháme je rozmočit. Pažitku a petrželku omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky.

  • 2

    V rendlíku si rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme k němu hříbky a vydusíme je z vlastní šťávy. Ochutíme je solí, kmínem, pepřem a necháme je vychladnout.

  • 3

    Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. V míse si utřeme zbylé máslo se žloutky do pěny. Přidáme k němu rozmočené rohlíky, pažitku, petrželku, hříbky, prolisovaný česnek a bílky, které jsme vyšlehali na tuhý sníh. Směs dobře promícháme. Zapékací mísu vytřeme olejem, vysypeme strouhankou, směs s hříbky vyklopíme, povrch uhladíme a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200°C - 220°C přibližně 25 minut dozlatova.

Komentáře k receptu