Hříbková omeleta
Suroviny
- 300 g Hříbky čerstvé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 3 ks Rohlíky bílé
- 4 ks Vejce slepičí
- 3 stroužek Česnek
- 2.5 dl Mléko plnotučné
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 0.5 polévková lžíce Pažitka
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 0.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 29 g
- Sodík 217 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 275.6 mg
- Draslík 456.5 mg
- Vláknina 4425.7 mg
- Vitamín A 4425.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 412.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a osušíme. Pokrájíme je na malé kousky. Rohlíky pokrájíme na kostky, dáme je do mísy, přelijeme mlékem a necháme je rozmočit. Pažitku a petrželku omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky.
-
2
V rendlíku si rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme k němu hříbky a vydusíme je z vlastní šťávy. Ochutíme je solí, kmínem, pepřem a necháme je vychladnout.
-
3
Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. V míse si utřeme zbylé máslo se žloutky do pěny. Přidáme k němu rozmočené rohlíky, pažitku, petrželku, hříbky, prolisovaný česnek a bílky, které jsme vyšlehali na tuhý sníh. Směs dobře promícháme. Zapékací mísu vytřeme olejem, vysypeme strouhankou, směs s hříbky vyklopíme, povrch uhladíme a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200°C - 220°C přibližně 25 minut dozlatova.