Mrkev sterilovaná ve sladkokyselém nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 94 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 383 g
- Sodík 1304 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 0.3 mg
- Vláknina 10033.3 mg
- Vitamín A 10033.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mladou mrkev důkladně očistíme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. Vložíme do 1 litru vroucí vody se špetkou soli a cca 5 minut povaříme. Poté scedíme a mrkev rozdělíme do sklenic.
-
2
Ocet, cukr a sůl rozmícháme ve zbylé vodě, přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Roztokem zalijeme mrkev, sklenice zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme po dobu 20 minut od bodu varu. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.