Mrkev sterilovaná ve sladkokyselém nálevu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Sůl
  • 20 g Cukr krupice
  • 1.75 l Voda pitná
  • 2.5 dl Ocet kvasný lihový
  • 1 kg Mrkev kořen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 94 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 383 g
  • Sodík 1304 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0.3 mg
  • Vláknina 10033.3 mg
  • Vitamín A 10033.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladou mrkev důkladně očistíme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. Vložíme do 1 litru vroucí vody se špetkou soli a cca 5 minut povaříme. Poté scedíme a mrkev rozdělíme do sklenic.

  • 2

    Ocet, cukr a sůl rozmícháme ve zbylé vodě, přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Roztokem zalijeme mrkev, sklenice zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme po dobu 20 minut od bodu varu. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.

Komentáře k receptu