Smažená vejce na topinkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Olej stolní
  • 8 krajíc Chléb konzumní
  • 1 ks Citrony
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 šálek Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1058 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 559.1 mg
  • Draslík 192.6 mg
  • Vláknina 2389.8 mg
  • Vitamín A 2389.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozklepneme do vyšší vrstvy horkého oleje a smažíme. Když se nafouknou, propíchneme je a osmažíme ještě asi půl minuty. Vyjmeme a necháme okapat. Vejce uchováme na teple.

  • 2

    Na másle osmažíme topinky, na každou položíme horké vejce, pokapeme je osolenou a opepřenou smetanou a zdobíme půlkolečkem citronu.

  • 3

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu