Třešňový kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 2 g
- Sodík 44 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 98 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 731.2 mg
- Vláknina 11000 mg
- Vitamín A 11000 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8388 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odstopkujeme omyté třešně a na hodinu dáme do slané vlažné vody.
-
2
Čisté sklenice plníme třešněmi a zalijeme do 3/4 nálevem, ovoce pustí samo šťávu.
-
3
Sterilujeme při 80 stupních 30 minut.
-
4
Po vyjmutí postavíme dnem vzhůru a necháme stát do vychladnutí.