Broskvový kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 1 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 380.8 mg
- Vláknina 6000 mg
- Vitamín A 6000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme broskve, nevyzrálé povaříme 3 minuty, rozpůlíme a vypeckujeme a narovnáme do vymytých sklenic.
-
2
Zalijeme vychladlým cukerným roztokem z litru převařené vody a cukru.
-
3
Uzavřeme a sterilujeme sklenice při 80 stupních 20 minut. Horké vyndáme a postavíme víčkem dolů.
-
4
Necháme otočené do vychladnutí.