Kuřecí plátky na pivě s Hermelínem

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 4 plátek Šunka dušená
  • 0.5 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 232 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 97.1 mg
  • Draslík 556 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme, naporcujeme, z obou stran naklepeme, opepříme, osolíme a obalíme je v mouce.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a maso na něm opečeme z obou stran doměkka.

  • 3

    Zapékací mísu vymažeme olejem a rozložíme do ní maso, přilijeme i výpek z pánve. Na každý kuřecí řízek dáme plátek šunky a Hermelínu, přilijeme pivo a vše v horké troubě zapečeme.

Komentáře k receptu