Tvarohový nákyp s meruňkami

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Kompot meruňkový
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 500 g Tvaroh jemný
  • 100 g Cukr krupice
  • 75 g Solamyl
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 136.7 mg
  • Draslík 168.4 mg
  • Vláknina 3966.7 mg
  • Vitamín A 3966.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme tvaroh s 50g změklého másla, cukrem, žloutky, vanilkovým cukrem, citronovou šťávou a kůrou a solamylem. Šlehačem vše dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Polovinou tvarohového těsta naplníme máslem vymazanou zapékací mísu. Poklademe okapanými meruňkami a zalijeme zbylým těstem. Na povrch rozložíme vločky zbylého másla.

  • 3

    Nákyp pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 50 minut dozlatova.

  • 4

    Podáváme jako teplý i studený dezert.

Komentáře k receptu