Východočeské smaženky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 730 kcal
- Sacharidy 159 g
- Tuky 4 g
- Sodík 121 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 1322 mg
- Vláknina 27331 mg
- Vitamín A 27331 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka omyjeme, oloupeme a najemno nastrouháme.
-
2
Brambory důkladně omyjeme a uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Vychladlé brambory oloupeme a najemno nastrouháme, nebo je prolisujeme. Z brambor, mouky, vajíčka a soli vymícháme vláčné těsto, ze kterého vytvoříme čtverce o rozměru přibližně 10 x 10 centimetrů. Na každý čtverec těsta dáme nastrouhaná jablka, posypeme cukrem se skořicí a rohy přehneme tak, abychom vytvořili šáteček.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej a šátečky na něm smažíme dozlatova. Ještě teplé je posypeme skořicovým cukrem a podáváme.