Plněná hovězí roláda
Suroviny
- 50 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 100 g Šunka dušená
- 1 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2 dl Voda pitná
- 1 kg Hovězí kýta
- 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 685 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 42 g
- Sodík 295 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 347.9 mg
- Draslík 926.6 mg
- Vláknina 1714.8 mg
- Vitamín A 1714.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Šunku rozkrájíme na nudličky. Sterilovaný hrášek scedíme a necháme v sítu okapat.
-
2
Hovězí kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme, naklepeme, opepříme, osolíme a rozřízneme tak, aby v ní byla kapsa.
-
3
V pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme na něm nakrájenou cibuli, pak přidáme okapaný hrášek a kousky šunky, vmícháme rozšlehané vajíčko a mícháme, dokud směs nezhoustne. Směsí naplníme kapsu v mase a uzavřeme grilovací jehlou.
-
4
Maso vložíme do vymazaného pekáče nebo žáruvzdorné mísy, potřeme sádlem, podlijeme pivem a pečeme ve vyhřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso obrátíme a podle potřeby přilijeme vodu.
-
5
Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, krátce osmažíme, přilijeme vodu, dochutíme pepřem a solí, promícháme a převaříme.
-
6
Maso nakrájíme na plátky, přelijeme šťávou a podáváme.