Jehněčí kotlety se zapečenými bramborami a s houbami
Suroviny
- 240 g Brambory
- 50 g Hlíva ústřičná
- 50 g Hořčice
- 30 g Med včelí
- 80 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 1 g Muškátový oříšek
- 40 g Šalotka
- 50 g Lišky čerstvé
- 4 g Koriandr mletý
- 800 g Jehněčí kotlety
- 50 g Shiitake houby
- 30 g Olej olivový extra panenský
- 30 g Olej olivový extra panenský
- 100 g Vločky ovesné
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 3 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 868 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 56 g
- Sodík 937 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 165.6 mg
- Draslík 1024.6 mg
- Vláknina 9814.5 mg
- Vitamín A 9814.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 56.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí kotlety naklepeme, smícháme med s hořčicí a kotlety touto směsí potřeme z obou stran. V suché pánvi opražíme ovesné vločky, obalíme v nich kotlety, do pánve nalijeme olej a obalené kotlety na něm osmažíme dozlatova. Smetanu přivedeme k varu, přidáme prolisovaný česnek, mletý muškát a vyvaříme dohusta. Očištěné brambory nakrájíme na plátky, smícháme se smetanovou směsí a většinou parmezánu, vložíme do pekáčku, posypeme zbylým parmezánem a pečeme v troubě asi půl hodiny.
-
2
Houby nakrájíme na plátky, šalotku nadrobno, v pánvi rozehřejeme olej, přisypeme šalotku s houbami, orestujeme, ochutíme koriandrem, osolíme, opepříme a odstavíme.
-
3
Na talíře upravíme kotlety, doplníme bramborami a navrch naneseme houbovou směs.