Rychlé žitné škubánky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Mouka žitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 5 dl Voda pitná
  • 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.33 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 602 kcal
  • Sacharidy 125 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 201 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 2 mg
  • Draslík 73.2 mg
  • Vláknina 1700 mg
  • Vitamín A 1700 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větším hrnci nasucho opražíme žitnou mouku se solí. Musí mít světlou růžovou barvu. Do mouky utvoříme obráceným koncem vařečky otvory a hned přilijeme vařící vodu (podle potřeby 4-5 dl), mouku rozšťoucháme, hrnec zakryjeme poklicí na 15-20 minut.

  • 2

    Mezitím si oloupeme cibule, drobně je pokrájíme a v pánvi na másle usmažíme dorůžova.

  • 3

    Ze vzniklé škubánkové masy lžící vykrajujeme škubánky a klademe je na pánev do rozpáleného sádla. Osmažíme je z každé strany dozlatova. Dáme je do mísy, promícháme s cibulkou a podáváme.

Komentáře k receptu