Smetanové celtny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Tvaroh konzumní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 698 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 78 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 126.9 mg
  • Draslík 13 mg
  • Vláknina 5250 mg
  • Vitamín A 5250 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 57.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme rozehřáté vlažné máslo, tvaroh, vejce, sůl a těsto zaděláme smetanou. Dobře ho vypracujeme, mělo by být vláčné, polotuhé a nemělo by se lepit. Těsto dáme na vál, rozdělíme na potřebný počet koláčů (10–15) a vytvarujeme placky silné 2 cm. Povrch mírně nařízneme tak, že budou řezy vytvářet mřížku. Placky dáme na plech vyložený pečicím papírem a v předehřáté troubě na 200 °C pečeme přibližně 15–20 minut dozlatova.

  • 2

    Upečené smetanové placky podáváme teplé i studené.

Komentáře k receptu