Ve sněhu zapečené ovoce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Jablka
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 300 g Hrušky
  • 4 ml Pomerančová šťáva
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 599 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 100 g
  • Cholesterol 383 mg
  • Draslík 295.8 mg
  • Vláknina 9129.5 mg
  • Vitamín A 9129.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky a jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kousky. V hrnci přivedeme vodu k varu a přidáme do ní připravené hrušky, jablka a citrónovou kůru. Ovoce s kůrou vaříme až do jeho rozvaření na hustou kaši. Necháme ji vychladnout. Vychladlou ovocnou kaši dochutíme vanilkovým a pískovým cukrem, přilijeme pomerančovou šťávu a vše ještě promícháme.

  • 2

    Zapékací formu vymažeme máslem a rozprostřeme polovinu ovocné kaše. Na kaši natáhneme z bílku ušlehaný tuhý sníh. Potom zase ovocnou kaši a opět sníh. Povrch sněhu posypeme skořicí.

  • 3

    Naplněnou zapékací formu vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme 30 minut. Sníh má být zapečený skoro do hnědé barvy. Zapečené ovoce vytáhneme z trouby, nakrájíme na úhledné porce. Porce pokládáme na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře k receptu