Krkonošské škvarkové placky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 150 g Vepřové škvarky
  • 80 g Mouka pšeničná hrubá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 118 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 134.3 mg
  • Draslík 299.7 mg
  • Vláknina 4124.8 mg
  • Vitamín A 4124.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Ještě teplé je oloupeme, rozšťoucháme a promícháme s ohřátými škvarky. Směs opepříme, osolíme, posypeme moukou, přikryjeme a necháme vychladnout.

  • 2

    Vychladlou směs důkladně smícháme s vajíčky a z těsta vytvarujeme malé placky.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme sádlo a placky na něm postupně z obou stran upečeme.

  • 4

    Škvarkové placky můžeme podávat jako přílohu k masům, nebo i samostatně.

Komentáře k receptu