Paprika opečená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 168 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 14 g
- Sodík 64 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 308.9 mg
- Vláknina 7805 mg
- Vitamín A 7805 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 131.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme papriky, rozkrojíme je na čtvrtiny a odstraníme z nich bílé žebroví a semínka. Na pánvi si rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a papriky na něm 10 minut opékáme. Slupkou je necháváme dospodu na pánvi. Pak je vyndáme a sloupneme slupku.
-
2
Na tenké lupínky si pokrájíme oloupaný česnek. Olivový olej promícháme s octem, směs vlijeme na pánev a prohřejeme. Přihodíme oloupané papriky společně s česnekovými lupínky a přidáme nadrobno nasekaný tymián. Opečeme papriky doměkka, pak je ještě osolíme a ve směsi marinujeme.