Myslivecké lívance

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Cukr krupice
  • 25 g Droždí
  • 20 g Cukr vanilka
  • 400 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 6 dl Mléko polotučné
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 polévková lžíce Marmeláda borůvková
  • 0.12 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1.08 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 598 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 259 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 132.7 mg
  • Draslík 161.4 mg
  • Vláknina 300 mg
  • Vitamín A 300 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnku rozdrobíme droždí, přidáme krupicový cukr, trochu vlažného mléka a mouky, promícháme, přikryjeme utěrkou a kvásek necháme na teplém místě nakynout.

  • 2

    V míse smícháme vykynutý kvásek, zbylé vlažné mléko a mouku, vajíčka, vanilkový cukr, lžíci oleje a špetku soli, vypracujeme řídké těsto a necháme ho v teple vykynout. Během kynutí těsto několikrát promícháme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo a zbylý olej a postupně upečeme lívance.

  • 4

    Upečené lívance potřeme marmeládou, posypeme moučkovým cukrem, přidáme ušlehanou šlehačku a teplé podáváme.

Komentáře k receptu