Hovězí roštěnky na pivě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 29 g
- Sodík 140 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 91.3 mg
- Draslík 507.9 mg
- Vláknina 889.8 mg
- Vitamín A 889.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme.
-
2
Hovězí roštěnky omyjeme studenou vodou, osušíme, z obou stran je naklepeme, opepříme a osolíme.
-
3
V pánvi rozpálíme sádlo a roštěnky na něm prudce z obou stran opečeme. Pak je z pánve vyjmeme, na sádle zpěníme cibuli, vrátíme zpět maso, podlijeme pivem a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby přilijeme vodu.
-
4
Měkké roštěnky vyndáme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme ji, naředíme vodou a necháme chvíli vařit.
-
5
Roštěnky na talířích přelijeme hustou šťávou a podáváme.