Vepřové plátky na zelenině po maďarsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 273 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 19 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 67 mg
- Draslík 516.9 mg
- Vláknina 2723.2 mg
- Vitamín A 2723.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.2 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kýtu naporcujeme na plátky tvaru silnějších nudlí. Cibuli nasekáme nadrobno a orestujeme ji s mletou paprikou na oleji. Když cibule zesklovatí, přidáme k ní vepřové plátky a zprudka je opečeme z obou stran. Potom vše zalijeme vodou a dusíme na mírném plameni doměkka.
-
2
Rajčata oloupeme tak, že je nakrojíme do kříže a přelijeme je vroucí vodou. Oloupaná rajčata a papriku, zbavenou jádřince nakrájíme na malé kousky a přisypeme je k dusícímu se masu. Směs dusíme dále tak dlouho, dokud přidaná zelenina nezměkne a nepustí šťávu. Před servírováním rozstrouháme tvrdší bezlepkovou housku a opražíme ji. Hotový teplý pokrm posypeme opraženým bezlepkovým pečivem a podáváme teplé, nejlépe s bezlepkovými těstovinami.