Plzeňský masový salát
Suroviny
- 100 g Žampiony čerstvé
- 400 g Rostbíf
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 ks Feferony
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 dl Pivo světlé 12% 4,5% obj.
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 9 g
- Sodík 468 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 87.7 mg
- Draslík 152.9 mg
- Vláknina 3136.3 mg
- Vitamín A 3136.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme hořčici, ocet, olej a pivo, přidáme jemně nakrájenou petrželku a zálivku dochutíme pepřem a solí.
-
2
Roastbeef na krájíme na malé kousky. Stejně nakrájíme i omyté jarní cibulky, omytou a jadýrek zbavenou feferonku a očištěné omyté žampióny.
-
3
Nakrájené maso, zeleninu a houby důkladně promícháme se zálivkou a necháme do druhého dne odležet.
-
4
Na servírovací talíře rozložíme omytý a na kousky natrhaný salát, dáme na něj proleželou směs.