Plzeňský masový salát

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Rostbíf
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Feferony
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Pivo světlé 12% 4,5% obj.
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 468 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 87.7 mg
  • Draslík 152.9 mg
  • Vláknina 3136.3 mg
  • Vitamín A 3136.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme hořčici, ocet, olej a pivo, přidáme jemně nakrájenou petrželku a zálivku dochutíme pepřem a solí.

  • 2

    Roastbeef na krájíme na malé kousky. Stejně nakrájíme i omyté jarní cibulky, omytou a jadýrek zbavenou feferonku a očištěné omyté žampióny.

  • 3

    Nakrájené maso, zeleninu a houby důkladně promícháme se zálivkou a necháme do druhého dne odležet.

  • 4

    Na servírovací talíře rozložíme omytý a na kousky natrhaný salát, dáme na něj proleželou směs.

Komentáře k receptu