Halibut s bylinkovou omáčkou a zeleninou
Suroviny
- 600 g Halibut atlantický
- 20 g Máslo čerstvé
- 30 g Máslo čerstvé
- 60 g Pórek
- 40 g Slanina vepřová
- 8 g Sůl
- 5 g Sůl
- 5 g Sůl
- 3 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 1 g Pepř černý mletý
- 1 g Pepř černý mletý
- 1 g Pepř černý mletý
- 40 g Sardelové řezy
- 10 g Pažitka
- 20 g Bazalka
- 10 g Bazalka
- 40 g Šalotka
- 50 g Fazolové lusky zelené
- 50 g Hrachové lusky
- 10 g Máta
- 50 g Rajčata Cherry
- 15 g Olej olivový extra panenský
- 30 g Olej olivový extra panenský
- 100 g Chřest zelený
- 10 g Petržel kudrnka
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 200 ml Víno bílé
- 200 ml Vývar rybí
- 30 ml Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 33 g
- Sodík 2738 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 88.3 mg
- Draslík 1050.7 mg
- Vláknina 3307.9 mg
- Vitamín A 3307.9 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z halibuta osolíme, opepříme a zvolna restujeme na oleji asi 5 minut.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme pokrájený pórek, osmahneme, podlijeme vínem, necháme odpařit, přidáme sardelky, přilijeme vývar, smetanu, provaříme a rozmixujeme dohladka. Do hladké směsi přimícháme máslo a podle chuti sůl a mletý pepř. Slaninu pancettu nakrájíme na nudličky, šalotku nadrobno, cherry rajčata rozkrojíme napůl, bazalku posekáme, chřest očistíme a trochu pokrájíme. Zeleninu vložíme do vroucí vody, přisypeme lusky, fazolky a povaříme 5 minut. Scedíme, přendáme na pánev, osolíme, opepříme a spolu s pancettou a bazalkou osmahneme na másle. Pažitku, bazalku, mátu, petrželku spaříme horkou vodou, ihned zchladíme studenou vodou, přidáme ocet, sůl, pepř a rozmixujeme.
-
3
Na talíře upravíme porce halibuta, obložíme osmahnutou zeleninou s pancettou, přelijeme pórkovou omáčkou se sardelkou a dozdobíme bylinkovým dresinkem.