Kvíčaly na pivě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 879 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 76 g
- Sodík 1022 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 107 mg
- Draslík 63.6 mg
- Vláknina 748.2 mg
- Vitamín A 748.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 83.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oškubeme 2 kvíčaly, vykucháme je, odřežeme hlavy, křídla a dobře je omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme pepřem.
-
2
V pekáči rozpustíme máslo. Vložíme na něj kvíčaly, jalovec, na kvíčaly položíme několik plátků anglické slaniny a pečeme v troubě při 190°C.
-
3
Po 30 minutách přilijeme pod kvíčaly pivo, kvíčaly posypeme citrónovou kůrou, do piva dáme 1 lžíci strouhanky. Kvíčaly polijeme výpekem a pod poklicí dusíme přibližně 35-40 minut.
-
4
Upečené kvíčaly vyjmeme a dáme na talíře. Přecezeným výpekem kvíčaly polijeme a servírujeme. Podáváme k nim bílý chléb.