Vepřová polévka s brambory a krupkami
Suroviny
- 350 g Brambory
- 400 g Vepřový ořez
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 kávová lžička Pepř černý celý
- 3 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 5 ks Nové koření celé
- 2.7 l Voda pitná
- 1 kg Vepřová žebra
- 1 polévková lžíce Sůl
- 0.5 polévková lžíce Majoránka
- 5 polévková lžíce Krupky trhané
- 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 647 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 43 g
- Sodík 526 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 177.7 mg
- Draslík 1031.5 mg
- Vláknina 6152.3 mg
- Vitamín A 6152.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřová žebra a vepřové maso omyjeme a dáme do hrnce s 2,5 litry vody. Přidáme 3 očištěné cibule, bobkový list, celý pepř, nové koření a sůl a maso pomalu vaříme doměkka (minimálně 70 minut). Mezitím si dobře promyjeme krupky a odložíme je do misky s 2 dl vody. Oloupeme a omyjeme brambory, pokrájíme je na kostky a odložíme.
-
2
Když je maso měkké, vyjmeme jej, vývar přecedíme a dáme znovu vařit. Do vývaru dáme scezené krupky a brambory. Přidáme kmín a vaříme přibližně 30 minut, až budou krupky měkké. Maso od kosti obereme, pokrájíme a dáme ke konci vaření do polévky. Dochutíme ji muškátovým oříškem, majoránkou, černým pepřem a podle chuti dosolíme.
-
3
Omyjeme a drobně pokrájíme petrželku kudrnku, kterou přimícháme do polévky až nakonec.