Višňový koláč s ovocnou šťávou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 682 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 26 g
- Sodík 88 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 104 g
- Cholesterol 207.5 mg
- Draslík 501.3 mg
- Vláknina 5560 mg
- Vitamín A 5560 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V celých vejcích rozmícháme cukr krystal a vanilkový cukr a směs vyšleháme do pěny. V této směsi dále rozmícháváme olej, ovocnou šťávu z kompotu a mouku Mantler, kterou jsme prosili společně s kypřícím práškem a lžičkou xantanové gumy.
-
2
Vzniklé těsto vlijeme na plech, vyložený pečícím papírem. Na těsto naskládáme kousky kompotovaného, okapaného ovoce. Připravený koláč dáme ihned péct do trouby, vyhřáté na 180°C.
-
3
Koláč je hotov když na špejli, kterou propíchneme koláč při pečení, nezůstane přilepené těsto.