Višňový koláč s ovocnou šťávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 20 g Cukr vanilka
  • 20 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 230 g Cukr krystal
  • 300 g Mouka bezlepková Mantler
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Xantanová guma
  • 1 ks Kompot višňový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 682 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 88 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 104 g
  • Cholesterol 207.5 mg
  • Draslík 501.3 mg
  • Vláknina 5560 mg
  • Vitamín A 5560 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V celých vejcích rozmícháme cukr krystal a vanilkový cukr a směs vyšleháme do pěny. V této směsi dále rozmícháváme olej, ovocnou šťávu z kompotu a mouku Mantler, kterou jsme prosili společně s kypřícím práškem a lžičkou xantanové gumy.

  • 2

    Vzniklé těsto vlijeme na plech, vyložený pečícím papírem. Na těsto naskládáme kousky kompotovaného, okapaného ovoce. Připravený koláč dáme ihned péct do trouby, vyhřáté na 180°C.

  • 3

    Koláč je hotov když na špejli, kterou propíchneme koláč při pečení, nezůstane přilepené těsto.

Komentáře k receptu