Pivní sýrové topinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1.77 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 8 plátek Chléb konzumní
  • 0.2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.35 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 114 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 408 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 19.3 mg
  • Draslík 106.4 mg
  • Vláknina 1037 mg
  • Vitamín A 1037 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nivu rozdrobíme. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, osmahneme na něm polovinu nakrájené cibule, přilijeme pivo a přidáme rozdrobený sýr. Směs za stálého míchání dochutíme paprikou a solí.

  • 3

    V druhé pánvi na rozehřátém oleji opečeme plátky chleba. Topinky potřeme pomazánkou, rozložíme je na plech s pečicím papírem a krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 4

    Topinky podáváme teplé, posypané zbylou nakrájenou cibulí.

Komentáře k receptu