Pivní sýrové topinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 114 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 1 g
- Sodík 408 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 19.3 mg
- Draslík 106.4 mg
- Vláknina 1037 mg
- Vitamín A 1037 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nivu rozdrobíme. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, osmahneme na něm polovinu nakrájené cibule, přilijeme pivo a přidáme rozdrobený sýr. Směs za stálého míchání dochutíme paprikou a solí.
-
3
V druhé pánvi na rozehřátém oleji opečeme plátky chleba. Topinky potřeme pomazánkou, rozložíme je na plech s pečicím papírem a krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
-
4
Topinky podáváme teplé, posypané zbylou nakrájenou cibulí.