Pivní pomazánka z tvrdého sýra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 120 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 0.5 kávová lžička Solamyl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 170 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 78 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 89.8 mg
  • Draslík 19.4 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvrdý sýr nastrouháme najemno. Vajíčko v hrnku rozšleháme s polovinou piva, v druhé polovině piva rozmícháme Solamyl.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme hořčici, nastrouhaný sýr a rozšlehaná vajíčka, směs za stálého míchání zahustíme rozpuštěným Solamylem a mícháme ji, až zhoustne. Pomazánku podle chuti osolíme a ještě teplou ji mažeme na plátky veky.

Komentáře k receptu