Vepřový řízek a bramborový salát s okurkou
Suroviny
- 4 g Sůl
- 3 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 400 g Vepřová kýta
- 1 ks Cibule
- 6 ks Okurky nakládané
- 1 ks Vejce slepičí
- 1.5 l Voda pitná
- 1 kg Brambory
- 3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 10 polévková lžíce Strouhanka
- 2.5 polévková lžíce Olej stolní
- 3 polévková lžíce Cukr moučkový
- 6 polévková lžíce Mouka bezlepková
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 639 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 27 g
- Sodík 7114 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 130.6 mg
- Draslík 1573.7 mg
- Vláknina 27103.5 mg
- Vitamín A 27103.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky z vepřové kýty naklepeme, mírně osolíme z obou stran a obalíme v klasickém trojobalu. Obalené vepřové plátky ihned po obalení usmažíme a potom je naskládáme do pečicí nádoby, ve které je mírně pokropíme vodou a přiklopené pokličkou je na 10 minut dáme do trouby, vyhřáté na 100 °C.
-
2
Nakládané okurky a cibuli nakrájíme na malé, stejně velké kousky. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupané je pokrájíme na kostičky. Rozmícháme v nich 3 lžíce oleje s kousky okurek a cibule.
-
3
Bramborový salát dále ochutíme solí a pepřem a řádně promícháme. Na závěr v octě rozmícháme cukr, touto zálivkou salát zalijeme a necháme v lednici rozležet alespoň 2 hodiny.