Krémová polévka cuketová

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Cuketa
  • 140 g Pstruh uzený
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 250 ml Víno bílé
  • 125 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 431 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 45.8 mg
  • Draslík 897.3 mg
  • Vláknina 2592.3 mg
  • Vitamín A 2592.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukety omyjeme a překrojíme podélně na poloviny. Jednu polovičku z každé cukety si zatím odložíme stranou, druhou polovinu rozkrájíme na malé kostičky. Oloupeme šalotku a stroužek česneku a obojí nasekáme nadrobno. Uzeného pstruha rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu zatím odložíme stranou, druhou nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Připravíme si hrnec, do kterého vložíme máslo a lžíci olivového oleje a zahřejeme. Vhodíme do hrnce nadrobno nasekanou šalotku a česnek a necháme zesklovatět. Přihodíme na kostičky nakrájené cukety a kousky uzeného pstruha. Dusíme asi 5 minut, poté přilijeme masový vývar a bílé víno. Lehce osolíme, opepříme, promícháme, zakryjeme pokličkou a necháme 20 minut vařit.

  • 3

    Mezitím na kostičky pokrájíme zbytek cuket. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a cuketové kostičky na ni vhodíme. Opečeme je.

  • 4

    Odloženou polovinu pstruha také nasekáme na kostičky. Připravíme si smetanu a ušleháme ji.

  • 5

    Uvařenou polévku v hrnci rozmixujeme pomocí tyčového mixéru a ještě ji po mixování přecedíme přes jemné sítko. Potom ji znovu zahřejeme na plotně, vlijeme ušlehanou smetanu a promícháme.

  • 6

    Servírujeme v hlubokých talířích, těsně před podáváním vsypeme opečené cuketové kostičky a kousky uzeného pstruha.

Komentáře k receptu