Knedlíky z bramborového těsta plněné uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Mouka pšeničná hrubá
  • 80 g Pšeničná krupice
  • 200 g Vepřová uzená plec
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • 0.09 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 516 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 682 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 91.6 mg
  • Draslík 1125 mg
  • Vláknina 17320 mg
  • Vitamín A 17320 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzené maso nakrájíme na malé kousky. Cibule oloupeme a jemně nakrájíme.

  • 2

    Brambory omyjeme a uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Vychladlé oloupané uvařené brambory najemno nastrouháme, přidáme k nim mouku, krupičku, vejce a sůl a vypracujeme těsto. Z těsta vyválíme plát o síle přibližně půl centimetru a rozkrájíme ho na kousky o rozměru asi 5 x 5 cm. Na každý kousek těsta dáme nakrájené uzené maso, zabalíme ho a vaříme 10 minut v osolené vroucí vodě.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm nakrájenou cibuli.

  • 4

    Uvařené knedlíky rozdělíme na servírovací talíře, posypeme osmaženou cibulí a podáváme.

Komentáře k receptu