Knedlíky z bramborového těsta plněné uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 10 g
- Sodík 682 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 91.6 mg
- Draslík 1125 mg
- Vláknina 17320 mg
- Vitamín A 17320 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzené maso nakrájíme na malé kousky. Cibule oloupeme a jemně nakrájíme.
-
2
Brambory omyjeme a uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Vychladlé oloupané uvařené brambory najemno nastrouháme, přidáme k nim mouku, krupičku, vejce a sůl a vypracujeme těsto. Z těsta vyválíme plát o síle přibližně půl centimetru a rozkrájíme ho na kousky o rozměru asi 5 x 5 cm. Na každý kousek těsta dáme nakrájené uzené maso, zabalíme ho a vaříme 10 minut v osolené vroucí vodě.
-
3
V pánvi rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm nakrájenou cibuli.
-
4
Uvařené knedlíky rozdělíme na servírovací talíře, posypeme osmaženou cibulí a podáváme.