Uzené maso dušené v zelí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 700 g Zelí kysané
  • 5 dl Voda pitná
  • 1 kg Vepřový bok uzený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 2775 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 94 mg
  • Draslík 1016.4 mg
  • Vláknina 5320 mg
  • Vitamín A 5320 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzené maso (nejlépe prorostlý bůček) omyjeme, pokrájíme na kusy, dáme do většího hrnce, přidáme k němu kysané zelí a přilijeme vodu. Dusíme pod poklicí přibližně 90 minut.

  • 2

    Když je maso měkké, přebytečnou vodu scedíme, rozdělíme porce masa se zelím na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu