Hovězí závitky s pórkovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Pórek
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 dl Hovězí vývar základní
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 613 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 209.7 mg
  • Draslík 530.5 mg
  • Vláknina 8982.5 mg
  • Vitamín A 8982.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vajíčka uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme najemno. Pórek omyjeme a nakrájíme na malé kousky a promícháme s nakrájenými vajíčky.

  • 2

    Hovězí maso rozporcujeme na 4 plátky, které omyjeme, osušíme a naklepeme. Pak je z obou stran opepříme a osolíme, z jedné strany potřeme zlehka hořčicí a na ni dáme část cibule a směs pórku s vajíčky. Plátky masa stočíme a zajistíme proti rozvinutí párátky, nebo je převážeme pevnou nití.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a závitky na něm ze všech stran osmažíme. Do pánve přisypeme zbývající cibuli a vše ještě chvíli smažíme. Potom přilijeme vývar, aby závitky byly do poloviny ponořené, vmícháme zbylou hořčici a přikryté pokličkou dusíme přibližně 45 minut. Měkké závitky vyjmeme, odstraníme párátka nebo nitě a uložíme je do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.

  • 4

    Ve 3 lžících vody rozmícháme mouku a omáčku v hrnci při mírném varu zahustíme.

  • 5

    Závitky dáme na servírovací talíře, přilijeme k nim omáčku a podáváme.

Komentáře k receptu