Koláč z kynutého těsta s meruňkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 782 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 38 g
- Sodík 376 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 76.3 mg
- Draslík 456.1 mg
- Vláknina 8825 mg
- Vitamín A 8825 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 7.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Droždí rozdrobíme do hrnku, posypeme ho krystalovým cukrem, zalijeme vlažnou vodou a kvásek necháme vykynout.
-
2
Mouku nasypeme do větší mísy a promícháme se špetkou soli. Uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme Heru, vejce a vykynutý kvásek. Vše důkladně prohněteme, těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
-
3
Meruňky rozpůlíme, odpeckujeme, důkladně opláchneme v cedníku studenou vodou a necháme okapat.
-
4
Z hladké mouky, moučkového cukru a másla připravíme drobenku.
-
5
Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše, přeneseme na plech s pečicím papírem a vytvoříme vyšší okraje. Na těsto rovnoměrně rozprostřeme meruňky slupkou nahoru a posypeme je drobenkou.
-
6
Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 45 minut, až okraje mají zlatavou barvu.