Pikantní máslo s červeným pepřem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 30 g Šalotka
  • 15 g Pepř červený celý
  • 30 ml Pomerančová šťáva
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 251 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 117.4 mg
  • Vláknina 2145.6 mg
  • Vitamín A 2145.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo necháme změknout na pokojovou teplotu, šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, červený pepř nadrtíme v hmoždíři. Máslo vložíme do skleněné misky, přilijeme šťávu z čerstvě vymačkaného pomeranče, přidáme šalotku, červený pepř, mleté nové koření a důkladně promícháme. Metlou nebo ručním šlehačem vyšleháme.

  • 2

    Ochucené máslo používáme při přípravě chuťovek, chlebíčků a jednohubek.

Komentáře k receptu