Borůvková omáčka zahuštěná jíškou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 0.5 kg Borůvky
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 17.5 mg
  • Draslík 96.8 mg
  • Vláknina 6048 mg
  • Vitamín A 6048 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mléka a mouky v malém kastrůlku připravíme jíšku.

  • 2

    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou, v hrnci je promícháme s cukrem, máslem a dusíme.

  • 3

    Když borůvky změknou, zahustíme je jíškou a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.

  • 4

    Teplou omáčku podáváme s omeletami nebo vdolky.

Komentáře k receptu