Borůvková omáčka zahuštěná jíškou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 11 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 17.5 mg
- Draslík 96.8 mg
- Vláknina 6048 mg
- Vitamín A 6048 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mléka a mouky v malém kastrůlku připravíme jíšku.
-
2
Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou, v hrnci je promícháme s cukrem, máslem a dusíme.
-
3
Když borůvky změknou, zahustíme je jíškou a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
-
4
Teplou omáčku podáváme s omeletami nebo vdolky.