Rychlá polévka z mletého masa pro celiaky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 300 g Maso mleté - mix
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 3 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Mouka bezlepková
  • 1 polévková lžíce Gulášové koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 997 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 13.8 mg
  • Draslík 318 mg
  • Vláknina 4650 mg
  • Vitamín A 4650 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli rozsekáme na drobno, česnek utřeme, brambory pokrájíme na menší kostičky. Mleté maso orestujeme s nasekanou cibulí do zlatova v hlubším hrnci.

  • 2

    Na pánvi připravíme z másla a bezlepkové mouky světlou jíšku, kterou přidáme k orestovanému masu i cibuli. Poté přisypeme do hrnce nakrájené brambory, gulášové koření a mletou papriku. Vše zalijeme vodou a vaříme, dokud brambory nezměknou.

  • 3

    Když jsou brambory měkké, přimícháme do polévky utřený česnek i majoránku a ještě chvíli povaříme, aby ji tyto výrazné ingredience provoněly a ochutily.

  • 4

    Před servírováním polévku ochutíme solí, podáváme ji horkou s bezlepkovým pečivem.

Komentáře k receptu