Rybízový pudinkový dort
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 27 g
- Sodík 33 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 95.7 mg
- Draslík 41.2 mg
- Vláknina 645 mg
- Vitamín A 645 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kovové misky nalijeme rybízový džus, přisypeme moučkový cukr, přidáme žloutky, nabobtnalou želatinu a metlou vyšleháme. Misku vložíme do horké vodní lázně a stále šleháme, až se suroviny spojí. Odstavíme, necháme trochu vychladnout, ale ne ztuhnout.
-
2
Přilijeme smetanu, přidáme žervé a vyšleháme do krému. Nakonec přimícháme sníh z bílků a čerstvý nebo rozmražený rybíz. Dortovou formu vypláchneme studenou vodou, nalijeme do ní rybízový krém a dáme do chladu ztuhnout.
-
3
Dort vyklopíme z formy, nakrájíme na trojúhelníčky a podáváme.